Vorming en Lezingen

Home / Vorming en Lezingen

Voor kinderen zijn er typelessen. Voor hulpverleners bieden we een vorming aan over neurofeedback en zelfregulatie bij ADHD.


TypTienTwee


TypTienTwee ontwikkelde op basis van therapeutische inzichten een unieke aanpak waardoor het gemakkelijker wordt om blind te leren typen.

Om het typen zo goed mogelijk te integreren worden alle leerkanalen (auditief, visueel, motorisch-tactiel, geheugen en redeneren) gelijktijdig aangesproken. Er wordt gewerkt met kleuren, met figuren en met verhaaltjes, spelletjes, invuloefeningen, denkoefeningen, enz.

Voor wie?

Kinderen met dyslexie, dyspraxie, dysorthografie, fijnmotorische problemen of autismespectrumstoornis hebben het vaak moeilijk om juist en leesbaar te schrijven. Werken op een computer zou een hulp kunnen zijn, maar daarvoor moeten ze kunnen typen.

TypTienTwee biedt een unieke aanpak waardoor kinderen die moeilijk automatiseren of een minder ontwikkelde fijne motoriek hebben gemakkelijker kunnen leren blind typen. Ook kinderen zonder automatisatie- of motorische problemen die graag willen leren blind typen kunnen TypTienTwee volgen.

Praktisch

TypTienTwee is een lessenreeks van 10 lessen die aangeboden wordt in groepjes van 3 tot 6 kinderen van het vierde leerjaar tot en met het eerste jaar secundair onderwijs.

Volgende lessenreeks start op:  18 september 2019 om 14u00

Lessen gaan door op: 18/9, 25/9, 2/10, 9/10, 16/10, 23/10, 6/11, 13/11, 20/11 en 27/11

Prijs:  195 euro (inclusief werkboekje)

Mee te brengen:  Laptop met lader

Locatie:  Centrum Vigilant, Staatsbaan 39/A, 3210 Lubbeek

Inschrijven kan via mail naar eefkyndt@centrumvigilant.be

 


Voor hulpverleners


Neurofeedback bij AD/HD
4-daagse postgraduaat opleiding over Neurofeedback en Selfregulatie bij ADHD en meer...

Klik hier voor meer informatie.