Individuele Coaching en Psychologische Begeleiding

Home / Individuele Coaching en Psychologische Begeleiding

De manier van werken is afhankelijk van de vraagstelling en afhankelijk van de leeftijd. Meestal wordt er vertrokken vanuit gesprekken.

Naast de gewone gesprekstherapie wordt ook coachend gewerkt, met de bedoeling inzicht te krijgen in zichzelf, in anderen, omgaan met emoties, te begrijpen waarom iemand in bepaalde situaties vastzit, hulp bij het zoeken naar andere manieren om met problemen om te gaan, te zoeken naar meer ontspanning en tevredenheid, …

Bij de coaching van volwassen wordt meestal gewerkt met gesprekken, schema’s, opstellingstechnieken, …
Bij begeleiding van kinderen en jongeren wordt er meestal gewerkt met gesprekken, spel, tekeningen, werkbladen, opstellingstechnieken (‘popjes’), … Ook gesprekken met broer, zus of ouders kunnen soms wenselijk zijn.

We bieden ook gerichte auti- en AD/HD coaching aan voor personen met ASS en/of AD/HD, of voor hun familieleden. Hierbij wordt ook uitleg gegeven over de diagnoses (d.i. psycho-educatie) en worden er praktische tips gegeven die bruikbaar zijn in het dagelijkse leven.

Verder bieden we coaching aan voor mensen die op hun werk bepaalde eigenschappen willen verwerven bv. assertiviteit, zelfvertrouwen, communicatievaardigheden, delegeren, emotieregulatie, enz. Coaching kan ook helpend zijn voor leidinggevenden om te begrijpen hoe ze hun team best aansturen en coachen. Bij Centrum Vigilant hebben we uitgebreide ervaring met coaching in het bedrijfsleven. Bij aanvang wordt een duidelijk doel gesteld voor het coachingstraject.