Dr. Werner Van den Bergh

Dr. Werner Van den Bergh is neuroloog en psychiater.

Na zijn opleiding geneeskunde aan de KULeuven volgde hij zijn specialisatie te Leuven, het Unversitair Centrum St.-Jozef te Kortenberg, en het Universitair Ziekenhuis St.-Radboud te Nijmegem.   Na zijn erkenning als neuropsychiater volgde hij nog een postgraduaat opleiding gedragsneurologie in het Institute of Neurology van de University of London.

Hij heeft zich in het bijzonder toegelegd op de diagnose en behandeling van AD/HD bij volwassenen, maar ook bij kinderen, door middel van QEEG en onderzoek van cognitieve hersenpotentialen (ERP) en gebruik van neurofeedbacktherapie. Hij heeft hierover meerdere artikels en boeken (meest recent: Neurofeedback and Self-Regulation in ADHD, januari 2017) gepubliceerd, en is lid van de sectie neurowetenschappen en psychofysiologie van de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie. Over neurofeedback bij ADHD heeft hij meerdere postgraduaat opleidingen georganiseerd.

Bij ASS heeft hij zich eveneens toegelegd op QEEG en ERP als hulpmiddelen bij de diagnose, en onderzoekt hij de mogelijkheid van neurofeedback bij ASS.

Meer informatie over QEEG en neurofeedback is te vinden op www.qeeg-neurofeedback.org.